Veste bune pentru turisti: Incepand de astazi, 15. august 2019, s-a redeschis principalul drum de acces catre Masivul Retezat, iar traficul rutier a f - Stiri Retezat Rau De Mori
Oferte de sejururi la pensiuni, hoteluri, cabane
Home » Zona Retezat » Retezat Rau De Mori » Stiri
Administrare Cont | Promovare Pensiuni si hoteluri | Contact |
 
  Ghid turistic Retezat Rau De Mori  

Vremea in
Riu De Mori

 Acum:
Avesrse de ploaie
Vremea in Riu De Mori, Avesrse de ploaie

4°C

Senzatia reala: -2°C

 Astazi:
Vremea Astazi: Preponderat innorat

Min: -3°C

Max: 4°C

 Maine:
Vremea maine: Preponderat innorat

Min: -6 °C

Max: 1 °C

 Vremea in Riu De Mori
 
Stiri Retezat Rau De Mori

Logo Romania-Turistica.ro S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii.

S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii.

Veste bune pentru turisti: Incepand de astazi, 15. august 2019, s-a redeschis principalul drum de acces catre Masivul Retezat, iar traficul rutier a fost reluat pe tronsonul Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii.

Drumul a fost inchis circulatiei autovehicolelor mai bine de un an, aceasta msura fiind luata din cauza fenomenelor de înghet si dezghet care au afectat serios structura drumului in care s-a format un gol sau raven care a generat pericolul de surpare a carosabilului.

Potrivit autoritatilor judetene, incepand de astazi, turistii vor putea urca în conditii bune cu maşina pană la Cabana Rotunda, apoi, cu anumite limitari, isi pot continua traseul pe drumul forestier care pleaca de la Cabana Rotunda pana in Poiana Pelegii.

Pe acest tronson, aflat in administrarea Directiei Silvice, inca se mai lucreaza aproximativ o saptamana pebtru a remedia problemele mai mari in doua portiuni de drum. Pentru evitarea situatiilor nedorite, accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone ramane restrictionat.

Asadar, o veste buna. Inca mai este vacanta si va puteti bucura de o excursie de poveste. Peisajele sunt incantatoare si merita sa fie vazute macar o data in viata.

Daca vreti sa ramaneti cateva zile in zona, aveti diferite posibilitati de cazare in Rau de Mori, Clopotiva sau Hateg, la cabane si pensiuni cu diferite grade de confort si preturi pentru toate buzunarele. Oamenii sunt primitori si mancarea specifica zonei este absolut delicioasa. 

Fiti informati, fiti responsabili, ocrotiti natura!

Nu uitati: daca strabateti acest traseu tineti cont ca natura trebuie ocrotita. Nu aruncati gunoaie si lasati in urma natura curata. Duceti cu dumneavoastra ambalajele si nu le aruncati in natura, pe langa impactul vizual nedorit pe care il ofera resturile menajere si ambalajele aruncate la intamplare, animalele salbatice pot avea de suferit din cauza acestei neglijente.

Update:

Având în vedere faptul că pe drumul forestier Lăpușnicul Mare care asigură accesul în Parcul Național Retezat, de la Cabana Rotunda până la Gura Bucurei, se execută lucrări complexe de refacere a drumului, pentru siguranța turiștilor s-a luat măsura interzicerii temporare a accesului cu autovehicule pe acest tronson.

Se estimează că circulația va fi reluată în 23 august!

 

 

Foto drum: CJ Hunedoara

foto: Ioan Mircea Miclea
autor: Cristiana Predoiu 15-Aug-2019

Galerie foto

S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii. S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii. S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii. S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii. S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii. S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii. S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii. S-a redeschis drumul rutier catre inima Retezatului: Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii.
PUBLICITATE
Oferte de cazare la hoteluri si pensiuni din Retezat Rau De Mori
Lista completa a unitatilor turistice din Retezat Rau De Mori
Nr. Numele hotel, pensiune, vila Statiune/localitate Nr. de locuri Tarif camera
dubla/noapte
1 Cabana Retezat Pensiune / Hotel 3 stele Retezat Rau De Mori 39 locuri 0 Lei/noapte
2 Pensiunea Dany Pensiune / Hotel 0 stele Retezat Rau De Mori 22 locuri 150 Lei/noapte
3 Cabana Gura Zlata Pensiune / Hotel 0 stele Retezat Rau De Mori 20 locuri 60 Lei/noapte
4 Pensiunea La Doctorelu Pensiune / Hotel 0 stele Retezat Rau De Mori 22 locuri 100 Lei/noapte
5 Pensiunea Retezat Pensiune / Hotel 3 stele Retezat Rau De Mori 20 locuri 170 Lei/noapte
6 Pensiunea Tereza Pensiune / Hotel 2 stele Retezat Rau De Mori 10 locuri 70 Lei/noapte
7 Pensiunea Coada Lacului Pensiune / Hotel 2 stele Retezat Rau De Mori 10 locuri 85 Lei/noapte
8 Pensiunea Vii la Cascada Pensiune / Hotel 2 stele Retezat Rau De Mori 10 locuri 0 Lei/noapte