Vizită la Râșnov, Cetatea filmului istoric românesc După modelul Hollywood-ului, Râșnovul și-a câștigat la rândul său renumele de „ - Obiective Turistice Rasnov
Oferte de sejururi la pensiuni, hoteluri, cabane
Home » Zona Bran Moeciu » Rasnov » Obiective Turistice
Administrare Cont | Promovare Pensiuni si hoteluri | Contact |
 
  Ghid turistic Rasnov  

Vremea in
Rasnov

 Acum:
Senin
Vremea in Rasnov, Senin

7°C

Senzatia reala: 5°C

 Astazi:
Vremea Astazi: Partial insorita

Min: 0°C

Max: 19°C

 Maine:
Vremea maine: Nori rari

Min: 2 °C

Max: 16 °C

 Vremea in Rasnov
 
Obiective Turistice Rasnov

Logo Romania-Turistica.ro Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov

Vizită la Râșnov, Cetatea filmului istoric românesc

După modelul Hollywood-ului, Râșnovul și-a câștigat la rândul său renumele de „cetate a filmului românesc”, termenul fiindu-i atribuit atât la modul figurativ cât și la propriu, orașul transilvănean adăpostind una din cele mai bine păstrate fortificații medievale, care a atras de-a lungul timpului numeroși realizatori de filme. Cetatea Râșnov și-a câștigat astfel celebritatea devenind decorul natural al unor celebre filme istorice românești precum Nemuritorii, Mihai Viteazul, Dacii, Columna dar și al peliculei Cold Mountain, film premiat la Oscar.

Curtea interioara a Cetatii Rasnov

Datând de la sfârșitul secolului al XIII-lea, Cetatea Râșnovului s-a păstrat surprinzător de bine până în ziua de azi, devenind un important obiectiv turistic ce nu trebuie ratat de cei care vizitează zona Brașovului. La Râșnov se ajunge ușor, atat venind dinspre Brașov, cât și dinspre Predeal, iar odată ajunși în oraș, nu aveți decât să urmați indicatoarele ce vă îndreaptă către Strada Cetății.

Ruine in interiorul Cetatii Rasnov

Așa cum sugerează și numele, strada vă va duce la cetate, iar cu mașina veți putea ajunge până la baza sportivă amplasată la poalele dealului, unde va trebui să vă despărțiți de autoturism întrucât accesul autovehiculelor este restricționat, sigurul care are acest privilegiul fiind tractorașul cu câteva vagonete care efectuează curse dus-întors din parcare până sus la intrarea în cetate.

Baza sportiva de la Poalele Cetatii Rasnov

Distanța de la baza sportivă până sus, la cetate, nu este foarte mare, așa că drumul poate fi făcut lejer „per pedes” și chiar vă recomandăm acest lucru, Drumul acoperit cu piatră cubică nu ridică nicio dificultate pentru mersul pe jos, iar pe margine sunt instalate suficiente bănci pe care turiștii vlăguți își pot trage sufletul.

Lautarul ce incanta turistii in tractoras pe drumul spre Cetatea Rasnov

Cei mai comozi pot opta pentru plimbarea cu tractorașul, in care veți întâlni un personaj extrem de pitoresc, bătrânul menestrel prezent zilnic împreună cu vioara pe drumul ce urcă spre cetate, însoțindu-i pe turiști în acorduri sonore.

Ansamblul fortificat este numit "cetate țărănească", pentru că a fost construit de locuitorii din Țara Bârsei într-un stil simplu, pentru a se apara de invazia tătară, și privită de departe, fortificația are aspectul unor construcții trainice săsești mai degrabă decât acela al unui impozant castel medieval.

Ajuns însă la poalele ei, descoperi că Cetatea Rașnovului este o fortăreață spectaculoasă de necucerit, ridicată pe o stâncă cu pante abrupte de 150 de metri, și construită cu pereți groși un metru si jumătate și înalți de cinci metri, imposibil de escaladat.

Cetatea Rasnov

Cetatea poate fi vizitată tot timpul anului, în perioada aprilie-octombrie între orele 9.00-19.00, iar în perioada noiembrie-martie între orele 9.00-17.00. În schimbul taxei de vizitare care este de 10 lei în cazul adulților și 5 lei pentru copii, vi se va permite accesul în incinta cetății unde funcționează și un muzeu de artă feudală cu arme, unelte, mobilier de epocă și alte exponate pe care vă lăsăm să le descoperiți singuri, intenția fiind doar aceea de a vă stârni curiozitatea.

Panorama orasului Rasnov de pe zidurile Cetatii

Pe timpul vizitei în cetate trebuie neapărat să vă vă aruncați o privire și peste ziduri, pentru că astfel veți avea ocazia să descoperiți o superbă panoramă asupra Râșnovului, întregul oraș putând fi zărit ca-n palmă de pe înălțimile cetății.

Pe lângă realizatorii de filme, cetatea a atras și numeroși organizatori de evernimente culturale de altă natură, devenind gazdă pentru diferite concerte, târguri de carte și un festival de film istoric.

foto: Catalin Tintareanu
autor: Catalin Tintareanu 13-Feb-2014

Galerie foto

Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov
PUBLICITATE
Oferte de cazare la hoteluri si pensiuni din Rasnov
Lista completa a unitatilor turistice din Rasnov
Nr. Numele hotel, pensiune, vila Statiune/localitate Nr. de locuri Tarif camera
dubla/noapte
1 Pensiunea Cetatuia Pensiune / Hotel 3 stele Rasnov 14 locuri 100 Lei/noapte
2 Hotel Radsor Pensiune / Hotel 4 stele Rasnov 74 locuri 200 Lei/noapte
3 Pensiunea Cheile Cetatii Pensiune / Hotel 3 stele Rasnov 34 locuri 140 Lei/noapte
4 Pensiunea Waldburg Pensiune / Hotel 4 stele Rasnov 22 locuri 150 Lei/noapte
5 Cabana La Noi Pensiune / Hotel 0 stele Rasnov 21 locuri 25 Lei/noapte
6 Pensiunea Helen Pensiune / Hotel 3 stele Rasnov 32 locuri 119 Lei/noapte
7 Pensiunea CETATEA CRAIULUI Pensiune / Hotel 4 stele Rasnov 20 locuri 159 Lei/noapte
8 Pensiunea Cristina Pensiune / Hotel 3 stele Rasnov 24 locuri 140 Lei/noapte
9 Camere de inchiriat Cabana Inn Luv Pensiune / Hotel 3 stele Rasnov 26 locuri 120 Lei/noapte
10 Pensiunea Rems Pensiune / Hotel 3 stele Rasnov 28 locuri 120 Lei/noapte