In fiecare an, în luna mai, Tabăra Bucșoaia din localitatea suceveană Frasin găzduiește „Hora Bucovinei”, eveniment de amploare ce  - Obiective Turistice Frasin
Oferte de sejururi la pensiuni, hoteluri, cabane
Home » Zona Bucovina » Frasin » Obiective Turistice
Administrare Cont | Promovare Pensiuni si hoteluri | Contact |
 
  Ghid turistic Frasin  

Vremea in
Frasin

 Acum:
Avesrse de ploaie
Vremea in Frasin, Avesrse de ploaie

8°C

Senzatia reala: 4°C

 Astazi:
Vremea Astazi: Avesrse de ploaie

Min: 7°C

Max: 10°C

 Maine:
Vremea maine: Preponderent innorat si averse de ploaie

Min: 3 °C

Max: 12 °C

 Vremea in Frasin
 
Obiective Turistice Frasin

Logo Romania-Turistica.ro Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin

Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin

In fiecare an, în luna mai, Tabăra Bucșoaia din localitatea suceveană Frasin găzduiește „Hora Bucovinei”, eveniment de amploare ce prezintă specificul și unicitatea obiceiurilor și tradițiilor pastorale din Bucovina,

„Hora Bucovinei” beneficiază an de an de un număr tot mai mare de participanți, în 2015 ajungându-se la un număr impresionant de peste 30,000 de persoane.

Având menirea menirea de a păstra și promova portul popular și obiceiurile crescătorilor de animale din zona de munte, „Hora Bucovinei” reunește proprietari de stâne, interpreți si ansambluri de muzică populară, gospodari, edili ai orașelor si comunelor din Bucovina și bineînțeles turiști din toată țara.

Ziua debutează cu parada cailor, urmată de parada gospodarilor îmbrăcați în costume specifice vetrelor folclorice din Bucovina

Sunt amenajate stâne din Frasin, Fundu Moldovei, Sadova, Gura Humorului, Vama sau Stulpicani, unde turiștii pot degusta și cumpăra produse tradiționale din lapte.

Evenimentul găzduieste o expoziție cu produse gastronomice specifice stânei, expoziție de utilaje agricole, o expoziție a meșteșugurilor tradiționale și a crescătorilor de animale (oi, capre, cai, câini ciobănești).

Cu siguranță cel mai mare succes îl are Balmoșul Bucovinean preparat la fața locului, o rețetă tradițională (n.r. un soi de mămăligă) ce conține mălai, smântâna, caș proaspăt, telemea si unt și care, se consumă cel mai bine împreună cu o cană de lapte acru sau un păhărel de țuică.

Ziua se încheie cu un foc de tabără si o petrecere câmpenească cu cântec, joc și voie bună, vin și țuica, caș și berbecuț la proțap.


Evenimentul este organizat de organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Primăria orașului Frasin, Camera de Comerț și Industrie Suceava, Direcția Silvică Suceava și Clubul Național Bucovina al Crescătorilor și Proprietarilor de Câini de Rasă Ciobănesc Românesc de Bucovina.

foto: Flavius Calin Tofan
autor: Flavius Calin Tofan 18-May-2015

Galerie foto

Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin Hora Bucovinei la tabara Bucsoaia Frasin

Urmariti-ne online

Ultimele unitati inscrise din Frasin

PUBLICITATE
Oferte de cazare la hoteluri si pensiuni din Frasin
Lista completa a unitatilor turistice din Frasin
Nr. Numele hotel, pensiune, vila Statiune/localitate Nr. de locuri Tarif camera
dubla/noapte
1 Pensiunea Voichita Pensiune / Hotel 3 stele Frasin 24 locuri 80 Lei/noapte
2 Pensiunea Cristina Pensiune / Hotel 3 stele Frasin 20 locuri 100 Lei/noapte