Recomandarea pentru această săptămână este ca, începând de miercuri, să uitați de grija colesterolului și a depunerilor adipoase din zonele - Evenimente Cluj Napoca
Oferte de sejururi la pensiuni, hoteluri, cabane
Home » Zona Transilvania » Cluj Napoca » Evenimente
Administrare Cont | Promovare Pensiuni si hoteluri | Contact |
 
  Ghid turistic Cluj Napoca  

Vremea in
Cluj

 Acum:
Preponderent insorit
Vremea in Cluj, Preponderent insorit

23°C

Senzatia reala: 22°C

 Astazi:
Vremea Astazi: Insorit

Min: 6°C

Max: 25°C

 Maine:
Vremea maine: Preponderent insorit

Min: 7 °C

Max: 24 °C

 Vremea in Cluj
 
Evenimente Cluj Napoca

Logo Romania-Turistica.ro Ardelenii își omagiază „pâinea cea de toate zilele” la Slană-Fest Cluj-Napoca 2014

Ardelenii își omagiază „pâinea cea de toate zilele” la Slană-Fest Cluj-Napoca 2014

Recomandarea pentru această săptămână este ca, începând de miercuri, să uitați de grija colesterolului și a depunerilor adipoase din zonele în care acestea nu ar trebuie să existe și să vă faceți drum până la Cluj-Napoca unde va se va găsi slănină din belșug pe toate drumurile. Nu chiar pe toate, dar pe strada Potaissa, cum vii dinspre Universitate și în curtea Cafenelei Insomnia, în mod sigur, densitatea de slană pe metru pătrat va depăși valorile maxime admise, pentru că începând de miercuri până duminică, adică între 5 și 9 februarie, aici se va desfășura o nouă ediție a Slană-Fest. Acest omagiu adus de ardeleni alimentului  lor tradițional se va desfășura de această dată pe durata cinci zile, în loc de trei, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori, așa că nimeni nu va avea nicio scuză pentru a lipsi de le festin. Nu sunt admise scuzele penibile, legate cine stie ce diete bazate pe rumeguș expandat sau fructe de mare confiate, iar „colesterol” va fi un cuvânt total lipsit de sens în această perioadă.

Slana-Fest Cluj Napoca Targ produse traditionale

Producători din tot Ardealul își vor expune marfa pe strada Potaissa și în curte la Insomnia, iar bucățile de slană de toate felurile se vor legana în bătaia vântului la standurile de prezentare. Astfel, chiar dacă nu cunoașteți bine Clujul veți nimieri cu siguranță locul de desfășurare, ghidându-vă numai după miros, care se va simți în mod sigur cu câțiva kilometri înainte de intrarea în oraș.

Pe lângă distracție și festin, festivalul are și o latură umanitară, o parte din slănina supusă jurizării urmând să ajungă la oamenii nevoiași. În acest sens se va organiza un concurs pentru a se desemna cea mai bună slană, producătorii trebuind să depună pe masa juriului un kilogram de slană pentru degustare și deliberări. Jumătate din slana de concurs va ajunge la cei nevoiași iar cealaltă jumătate se va servi „la liber” după desemnarea câștigătorilor, în data de 9 februarie.

Tot atunci, după jurizarea slăninelor va avea loc recitalul formației Borissza Jazz Band. Așadar, faceti-va puțin loc în stomac, luați cu voi un rucsac mai incăpător pentru provizii la întoarcere și dați o fugă până la Cluj că e rost de chef și slană cât cuprinde!

Slana Fest - Cluj Napoca 2014

Pentru înscrieri și informații suplimentare, sunați cu încredere la 0741.915.082 sau e-mail: mestesugari@gmail.com.

foto: Cătălin Țînțăreanu
autor: Cătălin Țînțăreanu 02-Feb-2014

Galerie foto

Ardelenii își omagiază „pâinea cea de toate zilele” la Slană-Fest Cluj-Napoca 2014 Ardelenii își omagiază „pâinea cea de toate zilele” la Slană-Fest Cluj-Napoca 2014 Ardelenii își omagiază „pâinea cea de toate zilele” la Slană-Fest Cluj-Napoca 2014 Ardelenii își omagiază „pâinea cea de toate zilele” la Slană-Fest Cluj-Napoca 2014 Ardelenii își omagiază „pâinea cea de toate zilele” la Slană-Fest Cluj-Napoca 2014 Ardelenii își omagiază „pâinea cea de toate zilele” la Slană-Fest Cluj-Napoca 2014

Urmariti-ne online

Ultimele unitati inscrise din Cluj Napoca

PUBLICITATE
Oferte de cazare la hoteluri si pensiuni din Cluj Napoca
Lista completa a unitatilor turistice din Cluj Napoca
Nr. Numele hotel, pensiune, vila Statiune/localitate Nr. de locuri Tarif camera
dubla/noapte
1 Hotel Lucy Star Pensiune / Hotel 2 stele Cluj Napoca 0 locuri 0 Lei/noapte
2 Vila Cetatuia Pensiune / Hotel 3 stele Cluj Napoca 20 locuri 120 Lei/noapte