In cursul zilei de 5 august, cativa localnici ai comunei Bunesti din judetul Brasov au capturat, chinuit si ucis un pui de Ras - Lynx Lynx, specie pro - Stiri Bunesti
Oferte de sejururi la pensiuni, hoteluri, cabane
Home » Zona Tara Barsei » Bunesti » Stiri
Administrare Cont | Promovare Pensiuni si hoteluri | Contact |
 
  Ghid turistic Bunesti  

Vremea in
Bunesti

 Acum:
Senin
Vremea in Bunesti, Senin

6°C

Senzatia reala: 3°C

 Maine:
Vremea maine: Nori rari

Min: -1 °C

Max: 9 °C

 Vremea in Bunesti
 
Stiri Bunesti

Logo Romania-Turistica.ro Cruzime fara margini: Doi barbati din localitatea Bunesti, judetul Brasov s-au ales cu dosar penal pentru ca au chinuit si omorat un pui de Ras Carpatin (Lynx Lynx)

Cruzime fara margini: Doi barbati din localitatea Bunesti, judetul Brasov s-au ales cu dosar penal pentru ca au chinuit si omorat un pui de Ras Carpatin (Lynx Lynx)

In cursul zilei de 5 august, cativa localnici ai comunei Bunesti din judetul Brasov au capturat, chinuit si ucis un pui de Ras - Lynx Lynx, specie protejata prin lege, fiind o specie amenintata cu disparitia la nivelul Comunitatii Europene. 

Localnicii au filmat intreaga scena si au postat imaginile cu puiul de ras cu o sfoara legata in jurul gatului si cu rani accentuate pe corp pe o retea de socializare, fapt pentru care lucratorii din cadrul Serviciului Arme, Munitii si Substante Periculoase din cadrul IPJ Brasov s-au sesizat din oficiu si au demarat o ancheta pentru a identifica persoanele care au participat la acest gest de cruzime.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Brasov, Agent de Politie Nadia Olaru, in urma activitatilor investigativ-informative, au fost identificati doi barbati in varsta de 17 si 32 de ani din localitatea Bunesti - jud. Brasov. 

Politistii au ridicat cadavrul puiului de ras si l-au predat reprezentantilor care administreaza fondul de vanatoare  pe raza caruia cei doi ar fi gasit puiul de ras, in vederea efectuarii necropsiei acestuia si stabilirii cauzelor reale ale decesului.

Printr-un comunicat de presa venit din partea Agentului de Politie Nadia Olaru, purtator de cuvant al IPJ Brasov, politistii au intocmit un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "braconaj - vanarea speciilor de vanat strict protejate in alte conditii decat cele legale", fapta prevazuta de art. 42, aliniatul 1,litera F din Legea 407/2006. Cercetarile sunt continuate in cauza pentru lamurirea tuturor imprejurarilor de fapt si in vederea stabilirii raspunderii judiciare.

Mentionam ca Rasul  - Lynx Lynx este specie de interes comunitar specificat pe Lista Rosie a IUCN si este protejata in Romania prin OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice , fiind mentionat in Anexa 4 A care cuprinde speciile de animale şi de plante care necesită o protecţie strictă. 

Rasul prezent in tara noastra este cea mai mare felina din padurile noastre si este cel de-al treilea mare carnivor dupa urs si lup, inregistrandu-se un numar de aproximativ 2000 de exemplare, prezenta cea mai mare fiind in zona Carpatilor Orientali. 

Rasul este un animal discret, el se retrage in calea oamenilor, preferand zonele care ii asigura intimitatea si izolarea, el cauta siguranta si se retrage de obicei in scorburi, intre stanci sau sub arbori cazuti. Rasul este un pradator foarte agil, el poate sa atace un animal mai mare decat el chiar si de trei ori. Rasul intalnit in padurile Romaniei poate ajunge la o dimensiune de 1.5 m si o greutate de 30 kg.

Chiar daca este un carnivor prin excelenta, rasul nu face nazuri in ceea ce priveste meniul, el vaneaza si mananca atat soareci, iepuri, cerbi sau capre negre. 

Prezenta rasilor in arealul salbatic este extrem de importanta, rasul ajuta la realizarea echilibrului ecologic pe cale naturala, regland populatiile de rozatoare si ierbivore.

Fiti informati, fiti responsabili, ocrotiti natura!


Sursa foto ras omorat: Facebook
Sursa Foto Ras in natura: Adrian Seres

Vezi si alte articole pe acest subiect:

Update: Puiul de Ras - Lynx Lynx, gasit mort la Bunesti, a ajuns la DSV Sibiu pentru necropsie abia astazi. Expertiza sanitar veterinara privind cauzele mortii animalului este dificila deoarece cadavrul animalului este in stare avansata de degradare.

Articol: Cruzime fara margini: Doi barbati din localitatea Bunesti, judetul Brasov s-au ales cu dosar penal pentru ca au chinuit si omorat un pui de Ras Carpatin (Lynx Lynx)

Cruzime fara margini: Doi barbati din localitatea Bunesti, judetul Brasov s-au ales cu dosar penal pentru ca au chinuit si omorat un pui de Ras Carpatin (Lynx Lynx)
autor: Cristiana Predoiu 07-Aug-2019

Galerie foto

Cruzime fara margini: Doi barbati din localitatea Bunesti, judetul Brasov s-au ales cu dosar penal pentru ca au chinuit si omorat un pui de Ras Carpatin (Lynx Lynx) Cruzime fara margini: Doi barbati din localitatea Bunesti, judetul Brasov s-au ales cu dosar penal pentru ca au chinuit si omorat un pui de Ras Carpatin (Lynx Lynx) Cruzime fara margini: Doi barbati din localitatea Bunesti, judetul Brasov s-au ales cu dosar penal pentru ca au chinuit si omorat un pui de Ras Carpatin (Lynx Lynx) Cruzime fara margini: Doi barbati din localitatea Bunesti, judetul Brasov s-au ales cu dosar penal pentru ca au chinuit si omorat un pui de Ras Carpatin (Lynx Lynx)
PUBLICITATE