Joi, 13 martie, debutează la București a 31-a ediție a celei mai importante manifestări autohtone dedicate turismului. Este vorba de Târgul d - Evenimente Bucuresti
Oferte de sejururi la pensiuni, hoteluri, cabane
Home » Zona Muntenia » Bucuresti » Evenimente
Administrare Cont | Promovare Pensiuni si hoteluri | Contact |
 
  Ghid turistic Bucuresti  

Vremea in
Bucuresti

 Acum:
Furtuna
Vremea in Bucuresti, Furtuna

13°C

Senzatia reala: 12°C

 Astazi:
Vremea Astazi: Preponderent innorat si ploaie cu descarcari electrice

Min: 9°C

Max: 21°C

 Maine:
Vremea maine: Partial innorat si ploaie cu descarcari electrice

Min: 11 °C

Max: 21 °C

 Vremea in Bucuresti
 
Evenimente Bucuresti

Logo Romania-Turistica.ro Vacanțe cu prețul redus la jumătate, la Târgul de Turism al României

Joi, 13 martie, debutează la București a 31-a ediție a celei mai importante manifestări autohtone dedicate turismului. Este vorba de Târgul de Turism al României, care își va deschide porțile la Romexpo, iar pâna duminică după-amiază va oferi celor interesați o multitudine de oferte pentru petrecerea Sărbătorilor sau a vacanțelor, vizitatorii având sansa de a prinde chiar adevărate chilipiruri, constând în sejururi cu prețuri reduse cu până la 50 la sută, în deiferite destinații mai mult sau mai puțin exorice, în țară sau în străinătate, după gustul fiecăruia.

La ediția din acest an a târgului vor participa 280 de companii din domeniul turismului, reprezentând 24 de țări. Astfel pe lângă companiile românești care nu aveau cum să lipsească de la această manifestare, la standuri vor mai fi prezente companii turistice din Israel, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, Croatia, Turcia, Grecia, Ucraina, Austria, Italia, Polonia, Cipru, Serbia, Moldova, Marea Britanie, Ungaria, Iordan, Olanda, Cehia, China, Maroc, Malaezia și Egipt, așa că vizitatorii vor avea de unde să aleagă, dacă vor veni la târg hotărâți să rezolve problema vacanței de la vară, petrecerii sărbătorilor de peste an sau a unui voiaj-surpriză cu o ocazie specială.

Organizatorii au anunțat că standurile expoziționale vor fi găzduite în șase pavilioane ale complexului Romexpo, însumând în total 16.000 de metri pătrați, astfel că va fi nevoie de mult timp liber pentru cineva care are de gând să ia la rând fiecare stand în parte. Cele mai avantajoase se anunță a fi ofertele early-booking, la care reducerile vor ajunge chiar la 50 la sută, dar vor face oarece economii și cei care își vor rezerva de pe acum locuri pentru Paște, 1 Mai, sau pentru vacanța de vară, ofertele acoperind întreaga gamă de gusturi și pretenții.

Conform estimărilor făcute de reprezentanții agențiilor de turism, care au analizat minuțios costurile pe care și le permit clienții lor, bugetul mediu al unei familii pentru vacanța de vară se învârte în jurul sumei de 1.5000 de euro, așa că destinațiile preferate de români pentru viitorul sezon estival care bate la usă, mai să smulgă din balamale, vor rămâne tot stațiunile din Grecia, Turcia, Spania si Bulgaria, în timp ce „patrioții” care nu vor să plece din țară, vor prefera ca de obicei stațiunile de pe litoral și pe cele balneoclimaterice aflate în circuitul turistic autohton.

Se așteaptă chiar o creștere a cererii pentru stațiunile de pe litoralul românesc, în detrimentul celor bulgărești, semn că ai nostri au început „să-și facă temele”, îmbunătățind posibilitatile de distractie, cazare si organizând evenimente oferite de statiuni cu renume precum Mamaia. În funcție de prestigiul stațiunii și de grosimea portofelului cu care turistul român vine la mare, costurile pentru petrecerea unei zile pe litoralul românesc vor varia la vară între 100 și 300 de lei. Tot legat de litoral, în cadrul târgului de le Romexpo va fi lansat oficial și programul Mamaia Style, promovat de primarul Constanței, Radu Mazăre, care și-a dorit să realizeze la malul Mării Negre o reproducere după Carnavalul de la Rio.

În consecință, dacă vă doriți să faceți ceva economii la bugetul pentru vacanță, n-ar strica să dați zilele acestea o fugă pâna la Romexpo în căutarea unei oferte convenabile, același sfat fiind adresat și celor care nu țin neapărat să își rezerve de pe acum un loc în care să-și petreacă un concediu sau măcar un week-end. Veți avea astfel posibilitatea să descoperiți destinații noi și să luați contact cu tradițiile, obiceiurile și ofetrele turistice din aproape toate zonele țării, precum și din străinătate.foto: Catalin Tintareanu
autor: Catalin Tintareanu 12-Mar-2014
PUBLICITATE
Oferte de cazare la hoteluri si pensiuni din Bucuresti
Lista completa a unitatilor turistice din Bucuresti
Nr. Numele hotel, pensiune, vila Statiune/localitate Nr. de locuri Tarif camera
dubla/noapte
1 Restaurant Hugo Pensiune / Hotel 0 stele Bucuresti 0 locuri 0 Lei/noapte
2 Hotel Arcadio Filitti Butique Pensiune / Hotel 4 stele Bucuresti 29 locuri 0 Lei/noapte
3 Hotel Venis Boutique Residence Pensiune / Hotel 4 stele Bucuresti 28 locuri 0 Lei/noapte