Situata pe Valea Izei, in Maramuresul Istoric, Manastirea Brasana este atestata istoric din anul 1711.Manastirea a fost ridicata ca semn de multumire - Obiective Turistice Barsana
Oferte de sejururi la pensiuni, hoteluri, cabane
Home » Zona Maramures » Barsana » Obiective Turistice
Administrare Cont | Promovare Pensiuni si hoteluri | Contact |
 
  Ghid turistic Barsana  

Vremea in
Barsana

 Acum:
Innorat
Vremea in Barsana, Innorat

12°C

Senzatia reala: 13°C

 Astazi:
Vremea Astazi: Partial innorat si ploaie cu descarcari electrice

Min: 12°C

Max: 22°C

 Maine:
Vremea maine: Nori rari

Min: 15 °C

Max: 24 °C

 Vremea in Barsana
 
Obiective Turistice Barsana

Logo Romania-Turistica.ro Manastirea Barsana Maramures

Manastirea Barsana Maramures

Situata pe Valea Izei, in Maramuresul Istoric, Manastirea Brasana este atestata istoric din anul 1711.

Manastirea a fost ridicata ca semn de multumire pentru protectia divina impotriva marii ciume cu efecte devastatoare in anul 1710. 
De-a lungul timpului, Biserica de lemn este mutata de doua ori din locul in care a fost cladita initial.
Prima data este mutata pe locul unui fost cimitir de pe Valea Izei, in jurul anului 1739, pentru ca, 56 de ani mai tarziu, sa fie adusa in sat, stramutata in mijlocul unui cimitir in care au fost ingropate victimile produse de valul de ciuma de la 1742.

Manastirea Barsana

Intreg ansamblul pastoral este cladit din barne de lemn.   Picturile, realizate pe lemn finisat partial cu material textil, au fost restaurate si repictate in jurul anului 1806 de catre Hodor Toader, care introduce in pictura murala maramuresana elemente caracteristice  stilului baroc si rococo. In naos-ul bisericii se regasesc scene din Geneza, iar in pronaos este ilustrata Judecata de Apoi.

Manastirea Barsana, exterior

Picturile zugravului Hodor Toader, alaturi de iconostas si mobilierul ales, dau un aer inedit de o armonie artistica perfecta, in raport cu traditia postbizantina, dominanta pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Manastirea Barsana

Manastirea Barsana , imagini exterior

foto: Cristiana Predoiu
autor: Cristiana Predoiu 06-Feb-2015

Galerie foto

Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures Manastirea Barsana Maramures

Urmariti-ne online

PUBLICITATE